Elias Gould, Kauriinmetsästäjät, Kuumaa

perjantai 19.05.2017 22-01, Torvi. liput 10 euroa.

Kaksi nuoren polven helsinkiläisyhtyettä tuovat kesän tuntua Torveen. Kaupungin äänet -festareilla viime vuonna nähty Elias Gould sekä aiemmin muun muassa Stockers!-nimisen bändin riveissä vaikuttaneet Kauriinmetsästäjät nähdään Loviisankadulla perjantaina 19. toukokuuta. Liput 10 euroa, vain ovelta.

www.facebook.com/events/288231224960888

Kitaravetoista, brittityylistä indie-rockia tekevä Elias Gould on nuori helsinkiläinen singer-songwriter. Ennen soolouraansa Gould soitti rumpuja One of the Pigeons ja Spectral Rays yhtyeissä sekä keikkaili muun muassa Ronyan, Graciaksen, Noah Kinin ja Hätä-Miikkan kanssa. Elias Gouldin ensimmäinen EP julkaistiin helmikuussa 2016 ja sen ensisinkku Huvilakatu keväällä 2015.

Pienestä lapsesta asti näyttelijän urasta haaveillut Gould on teatteri-ihmisille tuttu Kansalliteatterin ja Ilves-teatterin lavoilta. Elokuvaväki on voinut bongata PME:n uusimman kiinnityksen muun muassa Miss Farkku Suomessa (2012), Hyväntekijässä (2014) tai Paratiisissa (2011).

Näytteleminen jäi taustalle, kun tämä nuori helsinkiläinen päätti keskittää kaiken energiansa hänen rakkaaseen harrastukseensa – musiikkiin. Lahjakas laulaja-lauluntekijä pyöri pitkään suomirap-kuvioissa, vaikka onkin pohjimmiltaan täysiverinen rockmies. Rap-estetiikka ja -vaikutteet kuuluvat kuitenkin Gouldin sanoituksissa ja paikoin laulutyylissä.

Helsinkiläinen elektroyhtye Kauriinmetsästäjät on noussut nopeasti yhdeksi kiinnostavimmista ja puhutuimmista tulokasyhtyeistä julkaistuaan runsasta radioaikaa saaneet singlensä Intiaanikesä, Oisit vaan sanonu ja Kun mä mietin sua, niin uuh.

Modernilla otteella Daft Punkin, Cut Copyn, Friendly Firesin ynnä muiden 2000-luvun diskogurujen soundien vanavedessä kulkeva Kauriinmetsästäjät pyrkii ilmaisussaan äärimmäiseen tyylikkyyteen, ja sen jäsenet Heikki ja Tuomas ovat julkaisseet musiikkia aiemmin muun muassa Stockers!-nimisen bändin kautta.