Nordic Highway

To 4.10. klo 18-23

Nordic Highway

  • Tirra
  • Klo 18-23
  • Vapaa pääsy

Lokakuussa ensimmäistä kertaa järjestettävä Nordic Highway -kiertuekonsepti on kerännyt yhteen modernin folk-musiikin mielenkiintoisimmat pohjoismaalaiset nimet, jotka lähtevät yhdessä kolme Pohjoismaata kattavalle kiertueelle. Valitut yhtyeet – Pekko Käppi & K:H:H:L (FI), Långbacka/Bådagård (SE) ja Jørgen Sandvik (NO) – esiintyvät yhteensä kuudessa kaupungissa Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Suomen konsertit järjestään Lahden Tirrassa torstaina 4.10. ja perjantaina 5.10. Helsingissä G Livelabissa.

Aikataulu:
18:00 Lipunmyynti
19:00 Jørgen Sandvik
20:00 Långbacka/Bådagård
21:00 Pekko Käppi & K:H:H:L

www.facebook.com/events/1764726683644817

Suomesta kiertueelle valittu jouhikko-shaamani Pekko Käppi & K:H:H:L on tullut tunnetuksi muun muassa pääkalloilla koristelluista perinnesoittimistaan ja säröllä höystetystä soinnistaan. Niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin huomiota herättäneen yhtyeen musiikkia on kutsuttu muun muassa suomalaiseksi voodooksi, jonka elementit kumpuavat psykedeelisestä folkrockista, bluesista ja kansanmusiikista. Yhtye esiintyy Lahdessa ja Helsingissä rumpalilla vahvistettuna nelihenkisenä kokoonpanona.

Ruotsalaisten sisarusten muodostaman duon Långbacka/Bådagård äänimaailman on puolestaan luonnehdittu olevan kuin “Regina Spektor olisi matkustanut Skandinavian vuorille ja opetellut soittamaan viulua”. Musiikissa yhdistyvät vahvat naisäänet, viulut, erilaiset perkussiot ja elektroniikka tekevät yhtyeestä vahvan suosituksen erityisesti Ane Brun-, First Aid Kit- ja Susanne Sundførs-faneille.

Kiertueen kolmas artisti, sielukas ja rouhea-ääninen kitaristi-laulaja Jørgen Sandvik tunnetaan parhaiten useaan otteeseen palkitun norjalaisen folkrock-yhtye The Real Onesin jäsenenä. Keväällä 2018 ensimmäisen sooloalbuminsa “Permanent Vacation” julkaissut artisti yhdistää luontevasti ja innovatiivisesti elementtejä ajattomasta bluesista sekä skandinaavisesta musiikkiperinteestä.

Nordic Highway-kiertuekonseptin tarkoituksena on edistää pohjoismaisten artistien keikkailua ja kiertuemahdollisuuksia Pohjoismaissa sekä naapurimaiden klubien välistä yhteistyötä. Pohjoismaisen kulttuurirahaston tukeman hankkeen takana ovat alunperin kolme pohjoismaista kulttuurialan yritystä: suomalainen Marjatta & Kaisa Oy – maetka.fi (Sirpa Lahti ja Riitta Huttunen), ruotsalainen MTA Productions (Hilda Sandgren ja Bjørn Bunes) sekä norjalainen Sgt. Elephant (Sigurd Reinton). Nyt tapahtuvan kiertueen ovat toteuttaneet Maetka ja MTA.

Kiertueaikataulu:
To 4.10. Tirra, Lahti, Finland, liput 15 €
Pe 5.10. G Livelab, Helsinki, Finland, liput 18-25 €
La 6.10. Hvaskjer, Oslo, Norway, liput 20 €
Su 7.10. Statsraaden, Bergen, Norway, liput 15 €
Pe 12.10. Stallet, Stockholm, Sweden, liput 25 €
La 13.10. Galleria Oscar C, Örebro, Sweden, liput 15 €

Spotify Soittolista

Pekko Käppi & K.H.H.L
Långbacka/Bådagård
Jørgen Sandvik
Nordic Highway