Tykopaatti, Kalle Kinos

perjantai 23.11.2018 22-00, Torvi. liput 7 euroa.

Torvessa järkevän kova rap-kattaus perjantaina 23.11., lavalla Kalle Kinos ja Tykopaatti. Keikkojen jälkeen Super Bailu Dj’t tanssittavat pilkkuun asti. Liput 7 euroa.

www.facebook.com/events/267571337296086

Juuri äskettäin Särren pyörittämälle Rutilus-lafkalle signattu Kalle Kinos on yksi genren arvostetuimpia nimiä Suomessa. Jotain kertoo jo sekin, että Pyhimys veti tuoreimmalla Vain elämää -kaudella kaikista maailman biiseistä juuri Kinoksen träkin ”Ihme että Kinos”.

Monipuolisuutensa ansiosta räppäri on kotonaan biitillä kuin biitillä. Vaikka Kinos nousi entisellä Idän Ihme -aliaksellaan suuremman yleisön tietoisuuteen jo osuuksillaan Chillaa meiä kanssa -hitillä, on räppäri ollut viime vuosien aikana aktiivisempi kuin koskaan. Siitä kertoo mm. Susijengin virallinen kannatusbiisi, ”Kalevacation” EP (2018), ”Lamminpää” EP (2017), ”Syvä ätmös” -albumi (2015) ja ”Hyvä ätmös” EP (2014) muiden projektien ohella.

Monsp Recordsille levyttävä Tykopaatti on puolestaan ilmiömäinen tarinankertoja ja rytmivirtuoosi, jolta on ilmestynyt tällä aliaksella kolme hyvän vastaanoton saanutta pitkäsoittoa. Neljäs on parhaillaan työn alla ja siltä on julkaistu tänä vuonna jo ennakkonäytettä muutamankin singlen muodossa.

Soolouransa lisäksi tyyppi tunnetaan ympäri maailmaa kiertävänä rumpalina, jolta sujuu genret bluesista kantriin. Hän on räpännyt myös englanniksi jo vuosituhannen taitteesta lähtien ja vastuussa monista suomirap-klassikkojen kertosäkeistä. Tykopaatti on vaikuttanut mm. The Irrationalsin keulakuvana, Jo Buddy & Down Home King III -kokoonpanossa, Joku Roti Mafiassa, Pietarin Spektaakkelissa, Polanskissa, Gabro & Frankly Irrationalissa, Hobo Newsissa ja ties monessako muussa proggiksessa.