pe 19.04. Vimma

Ovet 21-02 — Vapaa pääsy

Pitkänäperjantaina 19. huhtikuuta Tirran lavalla nähdään Basso Noste -artisti VIMMA. Keikalle on vapaa pääsy.

www.facebook.com/events/1480064875461560

VIMMA kiekuu ja kolisee, kuiskii ja suhisee. Kalevalaisessa taidepopissa ikiaikaiset melodiat sekoittuvat nuorten helsinkiläismuusikoiden ajatuksiin hektisestä nykymaailmasta.

VIMMA vuoroin kutsuu kuulijansa vastustamattomaan keinahteluun, ja välillä pysähtyy aistikkaisiin suvantoihin ajattelemaan. VIMMA iskee jalan alle ja yllyttää imuunsa. Viulujen ja saksofonin yhteiset melodiset tarinat kuljettavat kuulijan elokuvallisilta poluilta progressiivisen metsän herkkään hiljaisuuteen.

Lyriikassa maalataan mystisiä maisemia maailman reunoilta. Ajattomat aallonpituudet taittuvat säröjen rajapinnoissa sävykkäiksi vuoropuheluiksi mahdottomasta ja mahdollisesta.

Helsinkiläinen nuori yhtye VIMMA yhdistelee rohkeasti kalevalaisessa taidepopissaan vaikutteita pohjoismaisesta kansanmusiikista, sekä pop- ja taidemusiikista. Yhdeksänhenkinen kokoonpano mahdollistaa harkitut sovitusratkaisut ja suuren soinnin antaen kuitenkin tilaa herkälle tulkinnalle ja improvisaatiolle. Yhtyeen sävellyksistä vastaa pääosin taiteellisena tuottajana ja viulistina toimiva Pessi Jouste. Musiikillaan VIMMA edustaa muutosta; kappaleissa käsitellään mm. luontosuhdetta, ilmastokriisiä ja erilaisuuden kokemuksia utopioita ja muita tulevaisuuskuvia rakentaen.

VIMMAn ensimmäinen kokopitkä albumi äänitettiin joulukuussa 2018, ja se julkaistaan loppuvuodesta 2019. Keväällä 2019 yhtye julkaisee Live In Studio -EP:n ja kolme Studio Live -videota, sekä konseptialbumin Kuuleeko kuu. Konseptialbumin teemat kytkeytyvät Reino Helismaan Päivänsäde ja menninkäinen -teoksen sadunomaiseen maailmaan. Vuonna 2017 VIMMA julkaisi ensimmäisen EP-levynsä. Yhtyettä on kuultu mm. Kaustisen kansanmusiikkifestivaalilla, Pispala Sottiisissa, sekä ravintoloissa ja tapahtumissa Tampereella, Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla.

www.basso.fi/noste/vimma
www.youtube.com/channel/UCCb65r0Fs-hAlroy5hF_N3A