Halloween-juhlissa mm. Maailman Paras Rockbändi sekä aikuinen jäbis

Halloween-juhlissa mm. Maailman Paras Rockbändi sekä aikuinen jäbis

Viikko ja kuukausi alkaa perinteiseen tapaan torstaina Torven akustisella klubilla. Lava on vapaa innokkaille esiintyjille, tarvitset vain oman soittimen mukaan. Ilmoittautumiset paikan päällä kello 20 alkaen. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Perjantaina saadaan Tirraan vieraita Yhdysvalloista, kun Arms And Sleepers -kokoonpanon keikkaileva puolikas Mirza Ramic tuo audiovisuaalisen elektro/ambient-pläjäyksen Loviisankadulle. Erittäin tunnelmallista triphop-fiilistelyä vahvasti ysärihengessä. Vuonna 2006 perustettu yhtye on julkaissut 26 albumia ja EP:tä sekä keikkaillut ympäri maailmaa.

Torven puolella perjantai-ilta on kylmä ja harmaa eikä loppua näy. Rujoa tuomiopäivän messua pitävät Rotten Sound -yhtyeestä tutun Keijo Niinimaan Morbid Evils, syyskuussa uuden albumin julkaissut, niin ikään Rotten Soundista tutun Sami Latvan Coughdust sekä lahtelaiset sludgerock-elämäntapaintiaanit Holy Life. Liput keikalle 6 euroa, ovet kello 22.

Pyhäinpäivän vilkkaan tapahtumatarjonnan aloittaa kello 15 alkava lasten oma Liskotisko. Aiemmissa diskoissa meno on yltynyt varsin riehakkaaksi, eikä tiskon vakiodj Krokoko ole välttynyt innokkailta hännässäroikkujista. Kuka pukeutuu tänä vuonna pelottavimpaan asuun?! Halloween Liskotisko alkaa kello 15, lippuja saa lippu.fi-verkkokaupasta sekä myyntipisteistä (Lahdessa kauppakeskus Triossa).

Alkuillan keikalla kuullaan ja koetaan mm. maailman parhaaksi rock’n’roll -bändiksi tituleerattu Circle. Vuonna 1991 Porissa perustetun yhtyeen pioneeroiman ”New Wave Of Finnish Heavy Metal” -termin alla yhdistyvät luontevasti mm. heavy rock, metalli, proge, ambient, jazz ja krautrock. Ja vaikka yhtye ei maailman paras rockbändi olisikaan, on se vaarallisen lähellä sitä, kuten yhtyeen johtohahmo ja perustajajäsen Jussi Lehtisalo on asian ilmaissut. Tule ja koe vaikka itse, lipunmyynti lauantain alkuillan keikalle alkaa kello 21 ja piljetit kustantavat 13 euroa.

Loppuillasta hieman erilaista meininkiä, kun edellisellä ”Kromihammas”-levyllään albumilistan piikkipaikalle noussut Tuuttimörkö tulee kummittelemaan Halloween-juhlijoiden riemuksi. Tähän mennessä kaksi suomiräpin nykyklassikoiden joukkoon noussutta albumia julkaissut Tuuttis ”elää svengaavan psykedeelisessä mielikuvitusmaailmassa, jossa kaikki on vinossa ja samaan aikaan prikulleen kohdillaan. Memphisistä diskofunkiin ja takaisin, meno on pysyvästi takakeno ja kelat überrelat.” Lipunmyynti loppuillan keikalle alkaa kello 24 ja liput kustantavat 10 euroa.


Halloween-juhlia vietetään lauantaina myös Tirrassa, jossa Lahden Setan perinteiset naamiaiset Gayer Things Halloween -teemalla Netflixin hittisarjaa mukaillen. Ota oma Elevenisi mukaan ja tulkaa bailaamaan yhden illan upside downiin. Liput 4 € Setan jäsenkortilla, 8 € muilta.