la 19.10. Willy Tea Taylor (usa), Mount Fool

Ovet 21-02 — Vapaa pääsy

Legendaarinen Willy Tea Taylor Tirrassa lauantaina 19. lokakuuta. Illan avaa helsinkiläinen folk ’n roots -yhtye Mount Fool. Vapaa pääsy.

www.facebook.com/events/704305680032802

Willy Tea Taylor on kotoisin maailman cowboy-pääkaupungiksi julistautuneesta Kalifornian Oakdalesta, mutta menetti lehmien sijaan jo nuorena sydämensä baseballille. Kun polvivamma lopetti lupaavan uran, hän suuntasi kiinnostuksensa musiikkiin. Jo 18-vuotiaana, nähtyään folkmuusikko Greg Brownin esiintyvän Strawberry-festivaaleilla, hän päätti omistaa elämänsä folk-musiikille. Myöhemmin hän on itse esiintynyt kyseisillä festivaaleilla useasti – myös päälavalla. Willy kertoo John Hartfordin, Roscoe Holcombin, Bob Dylanin, KISSin, Weird Al Yankovicin ja Willie Nelsonin olevan suurimpia musiikillisia vaikutteitaan.

Willy Tea Taylorilla on siis jo pitkä ura takanaan. Hänen uusimman levynsä nimi ”Knuckleball Prime” viittaa siihen, että monet rystysyöttäjät tapaavat olla uransa huipulla noin nelikymppisinä – iässä, jossa Willy Tea Taylor on juuri nyt.

Jos pidät iskevistä lauluteksteistä, miellyttävistä melodioista ja nämä yhdistävästä juurevasta lauluäänestä, niin pidät taatusti Willy Tea Taylorin musiikista. Häntä on kutsuttu lauluntekijäksi, joka voi muuttaa elämäsi, ja yhdeksi tärkeimmistä nykypäivän yhdysvaltalaisista laulaja-lauluntekijöistä.

www.facebook.com/willyteataylor