Lahen baarikulttuurin kehto

Lahen baarikulttuurin kehto

Info Tekniikka & bändi-info Yhteystiedot & palaute

Legendaarinen Ravintola Torvi on perustettu 1966. Luukas Valtari avasi vanhan hevostallin ja leipomon tiloihin hyvästä ruoastaan tunnetun ruokaravintolan. Päivisin notkuivat lounaspöydät ja iltaisin DJ musaa diggailevat asiakkaat. Suomen savuisin ja hämyisin rock-baari veti puoleensa nuorison lisäksi elämäntapamuusikoita, taiteilijoita ja yleensäkin ihmisiä, jotka osasivat nauttia olostaan. Asu ja tyyli oli Torvessa vapaa ja on edelleen.

Lounaspöydät katosivat ajan myötä, mutta musiikki ja hyvä meininki jäivät. Tutkimusten mukaan (Lahden AMKK) Torvesta jäävät ensimmäisenä mieleen katossa roikkuvat torvet ja basso, vessan käytävää suojaavat lattiaan asti ulottuvat rautakettingit ja järkyttävät muovituolit. Torvet ovat osa alkuperäistä sisustusta, basso legenda Pitkä Lehtisen 40-vuotislahja ja ketjut vaan kuuluvat juttuun. Muovituolit ovat paras hankinta viime vuosisadalla, ne ovat palvelleet tarkoitustaan jo yli kaksikymmentä vuotta.

Torven filosofiana on tarjota kaikenlaista musiikkia erilaisille ihmistyypeille. Enää ei voi puhua marginaalimusiikista, koska netti ja uudet sukupolvet ovat tuoneet kaikkien saataville sen, mikä ennen oli marginaalia. Kaikkea on tarjolla punkin, metallin, rapin, hiphopin kuin reggaenkin ystäville. Parhaimmillaan viisi bändiä illassa tai vaihtoehtoisesti ”piano ja mies”. Nukketeatteriakin on Torvessa nähty. Ja jousikvartetto. Tupa oli täysi mutta aivan hiljaa. Vain lipunmyyjä huusi kuin kuulolaitteensa kadottanut, mutta se johtui puhtaasti humalatilan syvyydestä.

Totta ja tarua Torvesta

  • Suomen ensimmäinen itsepalveluravintola
  • Suomen ensimmäinen dance-pohjainen menomesta
  • Sisustaja Jussi Peippo
  • Stagen seinällä punaiseksi maalattu moottoripyörä
  • Kun kuulet huudon ”Litkut Lärviin” on aika poistua kotiin päin
  • Putkiremontin (v. 2006) yhteydessä irrotetut vessojen ovet vietiin Pro Puu- näyttelyyn

Jos haluat kertoa omia muistojasi Torvesta, voit lähettää ne meille esim. palautelomakkeen avulla. Jos muisteloon liittyy kuvia yms. voi toki kirjoittaa myös sähköpostia info@ravintolatorvi.fi.