Taidelauantain avaruusmatka w/ E-Musikgruppe Lux Ohr, Faenimal Arm

La 3.9. klo 22-03

Taidelauantain avaruusmatka w/ E-Musikgruppe Lux Ohr, Faenimal Arm

  • Tirra
  • Klo 22-03
  • Vapaa pääsy

Tirran yleisö pääse Taidelauantaina 3. syyskuuta avaruusmatkalle yhdessä turkulaisen krautrock-yhtye E-Musikgruppe Lux Ohrin sekä helsinkiläisen artsy pop -duo Faenimal Armin kanssa.

www.facebook.com/events/1566834803624015

E-Musikgruppe Lux Ohrin avaruusmatkailu on saanut vauhtia 1970- ja 1980-lukujen saksalaisesta kosmisesta musiikista, krautrockista, ambientista ja progressiivisesta rockista. Turkulainen yhtye pyrkii kääntämään korvansa kohti niitä musiikillisen kosmoksen kolkkia, jotka jäivät monelta tutkimatta 35-45 vuotta sitten. E-Musikgruppe Lux Ohrin musiikki on matka orgaanisiin ja lämpimän analogisiin äänimaisemiin, mutta samalla yhtye myös päivittää pioneerien soundin 2010-luvulle.

E-Musikgruppe Lux Ohrin neljä kosmista elektronauttia ovat Pertti Grönholm, syntetisoijat, sekvensserit ja samplerit; Jaakko Penttinen, syntetisoijat ja sekvensserit; Kimi Kärki, sähkökitara, e-bow ja efektit; Ismo Virta, Memotron, sähkökitara ja efektit. Ryhmän jäsenet ovat pitkään erityylisissä underground-bändeissä soittaneita muusikoita.

www.facebook.com/EMGLuxOhr
e-musikgruppeluxohr.bandcamp.com

Faenimal Arm on vuonna 2013 perustettu helsinkiläsiduo. Artistipariskunta Mia Ojapalo ja Emil Järnefelt aloittivat yhteistyönsä tekemällä kokeellisia spoken word -lauluja, mutta muutaman kuukauden kuluessa ulosanti kehittyi monimuotoisempaan suuntaan. Yhtye on julkaissut vuonna 2015 EP:n VILD Recordingsilla, jolta lohkaistu singlet Industrial Sex ja Johnny Boy.

www.facebook.com/faenimalarm
soundcloud.com/faenimalarm