Eevil Stöö, Ameeba

Pe 12.2. klo 21-04

Eevil Stöö, Ameeba

  • Torvi
  • Klo 21-04
  • Vapaa pääsy

Eevil Stöön 5.2.2016 julkaistavan uuden ”Iso Vauva Jeesus” -levyn julkaisukiertue alkaa Torvesta perjantaina 12. helmikuuta. Liput 10 euroa.

www.facebook.com/events/1198475310180467

Ylex:n vuoden takaisessa äänestyksessä Suomen parhaaksi räppäriksi valittu Eevil Stöö nousi edellisellä sooloalbumillaan myös Suomen virallisen albumilistan ykköseksi heti julkaisuviikollaan. Myös Stöön ja Aztran MNTTT-duon albumi saavutti listan kärkisijan. Seuraavaksi ei varailtu kuitenkaan vielä jäähalleja tai annettu juorulehdille haastatteluja. Eevil Stöö siirtyi keikkailun jälkeen tekemään uutta albumia ”Iso Vauva Jeesus”, joka paljastaa ensi kertaa Eevil Stöön todellisen luonteen ja syyt pimeän sanoman taustalla.

Iso Vauva Jeesus -albumilla Stöön mafiaan liittyy mystinen uusi tuottaja Nuori Derrick. Eevil Stöön oma fantasiamaailma, mafioineen ja omaperäisine luomiskertomuksineen on edelleen tallella juuri niin rikkaana kuin se on totuttu kuulemaan. Tällä kertaa kuulija päästetään kuitenkin vielä syvemmälle: Stöön syventyneessä viestissä kuuluu uudella albumilla yksinäisyys, ajan vallitseviin käsityksiin turhautuminen ja menestyspaineista vouhottamisen aiheuttama tuska.

Fitnessmimmien, selfie-kameroiden ja tähdenlentojen kansoittamassa pinnallisen itsetunnon ja varastettujen ideoiden maailmassa ei usein ole tilaa alkuperäisille ajatuksille ja todellisille tunteille. Vastavetona tilaus sellaisten tunteiden ja ajatusten tulkille sen kuin vain voimistuu. Eevil Stöö nähdään levynkansissa kaukana parrasvaloista, metsän keskellä naama peitetettynä tuttuun hiihtopipoon. Artistin aura on nyt yhä synkempi ja sitä kautta myös syvempi. Silti tätä levyä ja sitä turvallista pimeyttä on odotettu kuin kuuta nousevaa – sitä sanomaa, jota muut eivät pysty meille välittämään. Lupausta siitä, että välillä saa lipsua ja olla epävarma. Sellaista varmistusta, että kaikki on oikeastaan ihan hyvin ja on ok olla allapäin joskus, kun juttuseuraa puuttuu. Tämä on se maailma, jonka meillä lunastaa Iso Vauva Jeesus, Eevil Stöö.

Kuten Stöö Yksijäinen -biisillä itse sanoo: ”Stöö ei pilannut nuorisoa, nuorison pilas internetti”. Eevil Stöön viestin syiden tajuaminen on todellinen havainto ja osa sitä ihan todellista elämää, josta Eevil Stöö kertoo meille nyt yhä naamion takaa, mutta tällä kertaa tiukemmin omasta kokemuksestaan ja tekee sen edelleen paremmin kuin kukaan muu.

Illan avaa 90-luvun lopusta alkaen aktiivisesti toiminut rap-artisti Ameeba, jonka ”Kummituseläin”-pitkäsoitto ilmestyi syksyllä 2015.

www.facebook.com/EevilStoo
www.facebook.com/Ameeba-458622637545567