Liput

Ovelta 10 €

Pe 26.5. klo 21.00-04.00

Vastus Klubi:

Ghosts on TV, Meteor Vortex, Dimm

  • Torvi
  • Klo 21.00-04.00
  • ovelta 10 €

Vastus Klubi palaa Torveen perjantaina 26. toukokuuta. Lavalla Ghosts on TV, Meteor Vortex ja Dimm. Liput 10 euroa vain ovelta kello 21 alkaen.

www.vastusklubi.fi
www.facebook.com/vastusklubi
www.instagram.com/vastusklubi

Huhtikuussa 2023 toisen studioalbuminsa julkaissutta helsinkiläisyhtye Ghosts on TV:tä on kuvailtu vuosien saatossa mm. ”Suomessa harvinaiseksi melankoliseksi post-rockiksi” (YleX), ”raikkaimmaksi tummasävyiseksi indieksi aikoihin” (Rumba) tai ”jylhästi soivaksi herkkyydeksi” (Soundi). Bändin tuoreen nimikkolevyn ”Ghosts on TV:n” ensimmäinen single ”Sunshine” oli Radio Helsingin Nikke Lempeän mukaan ”kaunista ja kaihoisaa shoegazea.” Kunnianhimoista ja kansainvälistä soundia takaisin Suomen vaihtoehtokentälle tuoneen kuusikon kakkosalbumi keräsi kehuja mm. Japanin, USA:n ja Saksan blogosfäärissä. Los Angelesista käsin operoiva radiokanava DKFM otti sen singlet rotaatioon, samalla kun Nordic Music Central kirjoitti: ”The last time I heard anything like this, live, was when I went to see Swans a few years ago.” Jo 16-vuotiaina vuonna 2013 yhtyeensä perustaneiden toverien ”Ghosts on TV” -albumi oli ilmestymisviikollaan myös Radio Helsingin viikon levy.

Ghosts on TV julkaisi kahden indie-vaikutteisemman EP:n, uutta ilmettä povanneiden erillisten sinkkujen ja yhdessä varttumisen jälkeen debyyttialbuminsa nimeltä ”I Am Not Dead, I Am 55 Today” keväällä 2020. Yllättäen pelkästään instrumentaalista musiikkia sisältänyt teos rakentui yhden 30-minuuttia kestävän kappaleen ympärille. Pian julkaisun jälkeen Ghosts on TV solmi levytyssopimuksen Soliti Recordsin kanssa ja Nordic Music Review valitsi bändin kunnianhimoisen debyytin peräti koko vuoden parhaaksi pohjoismaiseksi albumiksi. Myös mm. raskaan musiikin erikoislehti Inferno sekä Desibelin Mika Roth liittyivät levyn massiivista äänimaailmaa ja intensiivistä jumitusta hehkuttavien kriitikoiden joukkoon. Ahkerasti aina squateista Tavastialle sekä ulkomaille keikkaillutta GoTV:tä on rinnastettu niin Mogwain, Radioheadin kuin Godspeed You! Black Emperorin kaltaisiin kulttinimiin. Ja sit se pitää vielä sanoa, et Ossin suku on Lahesta ja Ossi kannattaa Pelicansia. Nähään Torves!

Vuonna 2016 Kouvolassa perustettu Meteor Vortex julkaisi toisen kokopitkän albuminsa Ignition Sector 5.toukokuuta. Muunmuassa kosmiseksi iskuporakoneeksi tituleerattu trio on luottanut instrumentaaliseen, raskaan psykedeeliseen space rock -reseptiinsä jo yli kuuden vuoden ajan. Bändin musiikilla on tapana ottaa aikansa kasvaakseen ja tutkiakseen erilaisia sävyjä atmosfäärisestä vellomisesta rintakehässä tuntuvaan murjontaan saakka. Improvisaation pyörteisiin hyppäämistä ei yhtyeellä ole myöskään tapana karsastaa.

Alt/prog trio DIMM, Lahdesta, edustaa ylpeänä instrumentaalista musiikkia, joka sanattomuudessaan jättää vapauden tulkita kappaleita oman aistikokemuksen perusteella. Yhtyeen äänimaisema sointuu ilmavasta rouheaan, pienellä proge twistillä, olematta kuitenkaan itseisarvoisen monimutkaista. DIMM:n ensimmäinen EP ”The Hunt” julkaistiin alkuvuodesta 2023.

Tapahtuma Facebookissa