la 23.11. Hulda Huima & Hitaat sekunnit, Ninni Forver Band

Ovet 21-00 — Liput 8 €

Elokuussa kehutun ”Maa”-albumin julkaissut, iskelmällistä suomirockia soittava Hulda Huima & Hitaat sekunnit sekä todellinen superkokoonpano Ninni Forver Band yhteiskeikalla Torvessa lauantaina 23. marraskuuta. Liput 8 euroa, vain ovelta kello 21 alkaen.

www.facebook.com/events/2486657301410525

Hulda Huima on helsinkiläinen laulaja-lauluntekijä, jonka suomenkielinen musiikki ammentaa niin iskelmällisestä perinteestä kuin omaehtoisesta rokista. Avoimet ja herkät kappaleet kumpuavat rakkaudesta ja elämän ihmettelystä, joita yhtye Hitaat Sekunnit säestää rennon antaumuksellisesti. Levyjen lyhyiksi ja pureviksi luonnehditut soolot kasvavat keikoilla tarpeen vaatiessa hurjiksi, psykedeliaa tihkuviksi improvisaatioksi.

Hulda Huima on julkaissut yhtyeineen kaksi täyspitkää albumia Hulda Huima ja Hitaat sekunnit ja Hulda Huima ja Mustat kalsarit. Levyt ovat saaneet erittäin hyvän vastaanoton niin kriitikoilta kuin kuuntelijoiltakin. Niitä on kiitelty muun muassa laskelmoimattomasta karheudesta ja aseistariisuvasta vilpittömyydestä.


Ninni Forever Band tekee musiikkia, joka samalla iskulla pakottaa tanssilattialle ja pysäyttää ajattelemaan. Se on riemukkaasti surumielistä ja energisen levollista. Se on kiiltävän viileää maailmanluokan hittimusaa ja nukkavieru vanha ystävä jota tahtoo halata. Se on puupäisen simppeliä ja hämmentävän monimutkaista. Se on hupsua ja syvällistä, se on arkista ja yliaistillista, se on kotikutoista ja valmista stadioneille. Juuri kun luulet kukistaaneesi sen analyyttisellä kuuntelulla, se lyö pöytään kortin jota järki ei tunnista. Kuten paras ja kiinnostavin pop-musiikki aina, se pakenee määritelmiä.

Yhtyeistä kuten Maria ja Marsialaiset, Pintandwefall ja Risto tunnettu muusikko, kuvataitelija ja hatuntekijä Ninni Luhtasaari on julkaissut soloona kaksi studiolevyä Lätäkössä (Svart, 2016) ja Ninni Forever Band (Äänetön, 2012). Nyt todellisessa superbändissä on kolme uutta jäsentä: Sini Mäenpää rummuissa, Joni Ekman kitarassa sekä Risto Ylihärsilä sähköpianossa ja junosssa. Ninni soittaa bassoa.