pe 03.12. Jaakko Laitinen & Väärä Raha

Ovet 20.00 — Liput 12/14 € (ennakot)

Lapland-Balkanin ehdoton ykkösnimi Jaakko Laitinen & Väärä Raha nähdään Torvessa 3. joulukuuta. Liput ennakkoon alk. 12 euroa, ovelta 14 euroa.

Yli kymmenvuotisen olemassaolonsa aikansa Jaakko Laitinen & Väärä raha on yhdistellyt musiikissaan ennakkoluulottomasti monenlaisia musiikillisia vaikutteita Kreikasta Guusiaan, säilyttäen johtotähtenään ja pääinspiraation lähteenään Balkanin tuliset rytmit ja kiharaiset melodiat sekä lappilaisen rempseyden. Ilo ja suru vuorottelevat kuin elämässä itsessään yhtyen slaavilaiseen tyyliin monesti kiihtyväksi sävelspiraalissa, missä vastakkaiset tunteet kimppuuntuvat erottamattomaksi kudelmaksi.

Yhtye on levittänyt ilosanomaansa 60 keikan vuositahdilla halki kaunista ja karua kotimaatamme Eirasta Inariin ja se on monesti mainittu maamme hurmoksellisimmaksi live-bändiksi. Ulkomaan eläjiä se on ilahduttanut yli 20 maassa ympäri Euraasiaa Lontoosta Kazakstaniin valloittaen kaikkialla musiikin ystävien sydämet puolelleen kirpeänsuloisella energiallaan, lappilaisella karismallaan ja mutkattomalla taituruudellaan.

Suomalaisyleisö on siinä suhteessa etuoikeutettu, että se voi edellämainittujen ominaisuuksien lisäksi nauttia Laitisen sanoituksista, joiden muotokieli kumartaa niin vanhalle iskelmälle kuin kalevalalle, ammentaen aiheensa kuitenkin niin olevaisuuden olemuksen ja elämän synnyn kaltaisista syvistä kaivoista kuin peri-peräpohjalaisesta hurlumhei-elämästä sekä rakkauden vuosituhansia runoilijoita askarruttaneista ratkeamattomista kysymyksistä.