Kuningasidea, Tulituki-ryhmä

La 1.11. klo 21-04

Kuningasidea, Tulituki-ryhmä

  • Torvi
  • Klo 21-04
  • Vapaa pääsy

Halloweenia juhlitaan Torvessa oikein isolla kädellä, kun hiljattain kakkosalbuminsa julkaissut reggae/rap-yhtye Kuningasidea saapuu ilostuttamaan syyspimeässä kärvistelevää kansaa. Illan avaa viiden MC:n muodostama Tulituki-ryhmä. DJ-musasta vastaa Torvi-legenda Eppu sekä Papa Chilly.

Live:
Kuningasidea (klo 23)
Tulituki-ryhmä (klo 22)

DJ:
Eppu (Nuspirit Helsinki)
Papa Chilly (Savusound)

Kuningasidea on Helsingin Käpylässä syntynyt reggae- ja rap-vaikutteinen yhtye. 12-henkinen yhtye on nauttinut elämänjanon sammuttamisen lisäksi hyvästä nosteesta ja täyteen ahdetuista keikoista jo keväästä 2010 lähtien. Keikoilla yleisö heiluu, hikoilee, huutaa ja haluaa lisää. Yhdistäen erilaiset jäsenet, ajatukset, soittimet ja henkselit positiiviseen kaaoksen tasapainoon syntyy Kuningasidea. Se on jäsenilleen elämän tapa, rakkaudesta musiikkiin ja ihmisiin. Kuningasidea julkaisi ensimmäisen sinkkunsa, ”Enemmän duoo ku sooloo” maaliskuussa ja debyyttilevynsä kesällä 2012. Uusi albumi ”Nimi on enne” julkaistiin syyskuun 2014 alussa, ja siltä lohkaistu ”Pohjolan tuulet” on keikkunut viikkoja radioasemien soitetuimpien kappaleiden joukossa.

Viidestä lahjakkaasta MC:stä (Maksimivoima, Hippa, Ertsi, Mode, Juli) sekä DJ:stä (Papa Chilly) muodostuva helsinkiläinen Tulituki-ryhmä sekoittaa musiikissaan rappia, reggaeta, r ’n b:tä ja dancehallia ja on tuttu näky klubeilta ja festareilta ympäri Suomea.

Loppuillan tanssimusiikista vastaava Dj Eppu aloitteli levyjen soittoa Lahdessa, Torvessa n.1993-94, jatkaen siitä klubimaailman pyörteisiin Helsinkiin, Pohjoismaihin, Eurooppaan ja aina USA:han asti 2000-luvun alussa NuSpirit Helsingin kiertävänä DJ:nä. Tiskijukkauran aikana on kuultu monenlaisia tyylejä, discosta ja jazzista dubsteppiin, eikä uuden etsiminen ole loppunut vieläkään. Nykyään mies juo aamukahvinsa kuuntelemalla muunmuassa breakcorea ja Bulgarialaisia kansantansseja.

www.facebook.com/kuningasidea
www.facebook.com/tulitukijengi