To 14.9. klo 19.00-23.30

LIWRE-klubi

  • Torvi
  • Klo 19.00-23.30
  • Vapaa pääsy

LIWRE ottaa varaslähdön vuoden 2024 kesällä pidettävään Lahden kansainväliseen kirjailijakokoukseen torstaina 14.9. klo 19.00 alkaen, kun legendaarisen Torven lavalle saapuvat maan eturivin runoilijat, spoken word -artistit ja laulaja-lauluntekijät.

Illan aikana esiintymässä nähdään helsinkiläis-turkulainen spoken word -taiteilija Emma Leppo, Finlandia-palkittu runoilija ja kirjailija Helena Sinervo, vaihtoehtomusiikkia tarjoileva laulaja-lauluntekijä Rosita Luu (duo), lahtelainen runoilija Lealiisa Kivikari sekä kirjailija ja lavarunoilija Anna Maria Mäki. Tilaisuuden juontaa runoilija Harri Hertell. Tapahtuma on yleisölle pääsymaksuton. Lämpimästi tervetuloa!

AIKATAULU
19.00 Lealiisa Kivikari
19.20 Helena Sinervo
19.40 Emma Leppo
20.00 TAUKO
20.15 Anna Maria Mäki
20.35 Rosita Luu (duo)

ILLAN ESIINTYJÄT

Lealiisa Kivikari
Lealiisa Kivikari (1964) on lahtelainen runoilija. Kivikari tunnetaan useista monitaiteellisista teoksista, joissa hän sekä esiintyy että tekee yhteistyötä toisten taiteilijoiden kanssa. Kivikari yhdistää mielellään runouttaan tanssi- ääni- sävel- video- ja kuvataiteeseen. Kivikari on julkaissut viisi runokirjaa ja kirjoittanut uransa aikana useita käsikirjoituksia, näytelmiä ja musiikkiteatteriesityksiä. Kivikari toimii myös sanataide- ja kirjallisuusterapiaohjaajana

Emma Leppo
Emma Leppo on helsinkiläis-turkulainen spoken word -taiteilija, opiskelija sekä Turun Lavatauti -kollektiivissa ja Runoviikko ry:ssä vaikuttava lavarunoaktiivi. Hänelle runoudessa on tärkeää kehossa tuntuva rytmi ja lohtu. Tällä hetkellä häntä puhuttelevat kysymykset runoilijan roolista kriisiaikoina sekä runouden, aktivismin ja vastarinnan välisistä suhteista.

Helena Sinervo
Kirjallisuuden rakastettu moniosaaja, taiteilijaprofessori Helena Sinervo tunnetaan suggestiivisena omien runojensa esittäjänä. Sinervo on julkaissut 12 runokokoelmaa, neljä romaania, kaksi saturomaania, yhden lastenrunokokoelman sekä kiitettyjä esseitä ja suomennoksia. Hän on saanut arvostettuja kirjallisuuspalkintoja, kuten Finlandian romaanista Runoilijan talossa, Tanssivan karhun runokokoelmista Ihmisen kaltainen ja Väärän lajin laulut sekä Aleksis Kiven rahaston elämäntyöpalkinnon. Hänen viimeisin runoteoksensa Merirequiem ilmestyi Otavalta tammikuussa 2022.

Anna Maria Mäki
Anna Maria Mäki on kirjailija, jolle kirjoittaminen on tapa tutkia maailmassa olemista. Hän eli lapsuutensa pienessä kylässä pohjoisessa ja kirjoittaa lavarunoa siitä.

Rosita Luu
Intiimillä duo-kokoonpanolla vaihtoehtomusiikkia tarjoileva laulaja-lauluntekijä Merita Berg alias Rosita Luu esiintyy LIWRE-klubilla yhdessä kitaristi Meri Walleniuksen kanssa.
Kriitikoiden Emma-ehdokkuuden Samettisuu-albumillaan saanut Rosita Luu on monipuolinen artisti, jonka albumeilla on kuultu kaikuja monenlaisista eri musiikkigenreistä. Monipuolisuus ja uteliaisuus lauluntekijänä onkin yksi artistin tavaramerkeistä mieleenpainuvien sanoituksien lisäksi.
Lyriikoiden pohjavire on ihmisyyttä, erheitä ja isoja tunteita syvästi ymmärtävä eikä Rosita Luun maailmassa mikään ole mustavalkoista tai pyhää.

Harri Hertell
Illan juontajana toimii runoilija Harri Hertell. Hertell on useita runokokoelmia julkaissut, Uudenmaan taidepalkinnollakin palkittu lavarunokonkari sekä yksi Lahden Kansainvälisen Kirjailijakokouksen järjestäjistä.

LIWRE
Lahden kansainvälinen kirjailijakokous on joka toinen vuosi järjestettävä kirjallisuusalan ammattilaisten tapaaminen. Vuodesta 1963 alkaen kokousteemat ovat käsitelleet keskeisiä ja ajankohtaisia kirjallisia aiheita – syvältä ja väljästi. Tähän mennessä Lahden-kävijöistä peräti yhdeksän on sittemmin saanut Nobelin kirjallisuuspalkinnon.

Lisätiedot ja haastattelut: harri.hertell@gmail.com

Tapahtuma Facebookissa