to 25.11. LIWRE-klubi

Ovet 19.00-23.30 — Vapaa pääsy

LIWRE ottaa varaslähdön vuoden 2022 kesällä pidettävään Lahden kansainväliseen kirjailijakokoukseen torstaina 25.11. klo 19.00 alkaen, kun legendaarisen Torven lavalle saapuvat maan eturivin runoilijat ja spoken word -artistit: Ester Nuori Leppä, Aatos Ketvel, Miia Toivio, Harri Hertell sekä Juha Kulmala & Diodi -yhtye. Tapahtuma on yleisölle pääsymaksuton.

www.facebook.com/events/3014221728866154

AIKATAULU
19.05 Aatos Ketvel
19.25 Miia Toivio
19.45 Tauko
20.00 Harri Hertell
20.20 Ester Nuori Leppä
20.40 Juha Kulmala + Diodi

ILLAN RUNOILIJAT

Ester Nuori Leppä
Ester Nuori Leppä on helsinkiläinen runoilija, rap-artisti ja kirjanpainaja, jonka ensimmäinen täyspitkä runokokoelma Maanantai ja mustat hitit (WSOY, 2022) ilmestyy ensi vuonna.
Myös ensimmäinen rap-albumi on työn alla. Leppä kiinnostuu maailmankaikkeuden rakenteesta ja juo vissynsä pullosta. Hän on äärimmäisen utelias ja taiteessa suuntautunut epäonnistuneiden ja raadollisten ihmiskohtaloiden kuvaamiseen.

Miia Toivio
Miia Toivio on helsinkiläinen runoilija ja kirjoittamisen opettaja. Hän on työskennellyt monipuolisesti runouden kentällä mm. Tuli&Savussa ja Osuuskunta Poesiassa. Hänen viimeisin runokirjansa on palkittu ja kiitetty Sukupuutot (2019). Toiviolle myönnettiin Eino Leinon palkinto 2021.

Aatos Ketvel
Aatos Ketvel on nuori ja levoton lavarunoilija, jonka tekstit tanssahtelevat alas arjen absurdiikan polkuja siinä sivussa sanailotellen. Han runoilee binääreitä karkuun ja kohti outolinnunpesää. Ketvel sylkee riiminsä äyskähdellen, epäluuloisesti mulkoillen ja lujaa rakastaen.

Harri Hertell
Harri Hertell (s.1985) on helsinkiläinen runoilija, spoken word –artisti, DJ ja kulttuurituottaja (AMK). Hertell on kirjoittanut kuusi runoteosta, joista tuorein Kaikki tunteet sallittuja (Enostone, 2020) sai innostuneen vastaanoton mm. Helsingin Sanomissa. Hertellin viimeaikaiset runot ovat käsitelleet erityisesti vanhemmuuta sekä länsimaisen ihmisen luontosuhdetta.

Juha Kulmala & Diodi
Juha Kulmala on turkulainen runoilija, jonka kuudes runokokoelma ilmestyy tammikuussa 2022. ”Juha Kulmala on ehkä Suomen luotettavin runoilija, mikä ei tarkoita, että hän olisi tylsä.”(Vesa Rantama, Keskisuomalainen 20.12.2017)
Juha Kulmala & Diodi ponnistaa rytmillisesti arveluttavan bluesin ja teollisuusjatsin voimin kohti sfäärien armotonta hekumaa. Yhtye on keikkaillut satunnaisesti vuodesta 2016. Työjako on yleisellä tasolla seuraava: Juha Kulmala: runot / Otso Helasvuo: bassot, kitara / Pekka Tolonen: kitara, koskettimet, puhaltimet, rytmit ja muu elektroniikka.

Lisätiedot ja haastattelut: harri.hertell@gmail.com