la 19.09. Loviisankadun Taidelauantai

Ovet 16.00-22.00 — Vapaa pääsy

Loviisankadun Taidelauantaina nähdään ja koetaan jälleen kaikenlaista taidetta koko päivän ajan. Taidelauantaihin vapaa pääsy!

www.facebook.com/events/328926928153273

Klo 12 Taidenäyttely aukeaa
Klo 16-18 Drink & Draw
klo 19-20 Pionin Aika -taide-elokuva
klo 20.30 Maanalainen Flanelli
klo 22.00 Kontrolloitu Kuningaskerho

Drink & Draw Lahti goes Tirra!

Tervetuloa piirtämään elävää mallia Loviisankadun Taidelauantaihin klo. 16-18. Tapahtumassa piirretään croquis -piirroksia elävästä mallista siten, että malli ottaa kunkin asennon aina lyhyeksi ajaksi kerrallaan. Asennot ovat kestoltaan n. 1-5 min. Croquis’t ovat usein luonnosmaisia ja näköisyyden savuttamista tärkeämpää onkin asentojen nopea havainnointi. Jos piirustuksen lomassa alkaa suuta kuivaa, voi mallin taukojen välillä näppärästi käväistä tiskillä noutamassa kostuketta.

Sisäänpääsy on ilmainen, mutta mallin palkkiota varten toivomme vapaaehtoista pientä maksua. Omat välineet mukaan! Saavuthan paikalle ajoissa. Parhaat piirustuspaikat viedään nopeasti. Kaikki mallipiirtämisestä kiinnostuneet, tervetuloa mukaan! Piirustustaidolla ei tee tässä tapahtumassa mitään, tarkoitus on pitää hauskaa rennossa ympäristössä.

Painthouse Lahti on lahtelaisista kuvataiteilijoista koostuva kollektiivi, joka on järjestänyt Drink & Draw -tapahtumia paikallisissa ravintoloissa jo vuodesta 2017 lähtien. Loviisankadun Taidelauantaina taidemallit nousevat ensimmäistä kertaa Tirran lavalle. Drink & Draw -piirrustusiltojen lisäksi Painthouse -ryhmä järjestää myös taidemyyjäisä sekä -näyttelyitä.

Pionien Aika näytös kello 19.00, Maanalainen Flanelli soittaa klo 20.30

Kouvolalaisyhtye Maanalainen Flanelli saapuu Tirran taidelauantaihin kera vastavalmistuneen elokuvansa ”Pionien aika”. Elokuvaesityksen jälkeen yleisön kysymyksiin vastaavat ohjaaja Joona Paavola ja käsikirjoittaja-näyttelijä Roy Fritz. Ilta huipentuu Kouvolan Suiciden eli Maanalaisen Flanellin livekeikkaan (Roy Fritz ja Antero Warha).
Pionien aika on Kouvolassa kuvattu fiktiivinen elokuva, joka häilyy unen ja todellisuuden rajamailla. Se on tarina Maanalaisesta Flanellista, menneisyyden ja tulevaisuuden leikkauspisteessä. Hillityn julkisivun takana pitkään kytenyt pahuus murtautuu kahleistaan, ja pian on vain painajainen, josta ei voi herätä. PIONIEN AIKA (2020, 66 min, K-12) Ohjaus ja leikkaus: Joona Paavola Kuvaus ja äänitys: AV Käsikirjoitus: Roy Fritz ja Joona Paavola Tuotanto ja musiikki: Maanalainen Flanelli Rooleissa: Antero Warha, Roy Fritz, Aarni Ruuhimäki, Ville Viinikainen, Petri Laine, Jaana Viinikainen ja Anu Sylgren

www.facebook.com/PionienAika
www.facebook.com/maanalainenflanelli