pe 26.11. Pääesiintyjät

Ovet 20.00 / showtime 21.30 — Liput 10 €

Rillumareibillyn kruunaamattomat ruhtinaat Pääesiintyjät keikalla kotikaupungissaan legendaarisen ravintola Tirran lavalla! Showtime klo 21.30, liput 10€ ainoastaan ovelta. Tpahtumassa on käytössä Koronapassi.

www.facebook.com/events/169257805334691

PÄÄESIINTYJÄT:
Vesa Haaja – laulu, kitara
Mika Jokinen – kitara
Pete Salomaa – läskibasso
Timo Järvinen – rummut

Vuonna 1993 Suomea hämmästytti ja ihastutti vanhojen Suomi-filmien heinälatoromantiikasta ja jatsahtavasta rockabillypopista ideoita ammentava Pääesiintyjät -yhtye, jonka kappaleet ”Sua aattelen”, ”Iiris” ja ”Älä ota pitkätukkaa”soivat taajaan radioaalloilla. Orkesteri ehti vielä loppuvuodesta julkaisemaan kokopitkän albumin, joka oli kekseliäästi saanut nimen ”Pitkäsoitto”. Tämän jälkeen yhtye yllättäen häipyi maisemista yhtä nopeasti kuin oli ilmestynytkin.

Pääesiintyjien kappaleet jäivät kuitenkin elämään fanien keskuuteen ja 26 vuodessa yhtyeestä ehti muodostumaan mystinen kulttibändi, jota toistuvasti vuosien varrella pyydettiin palaamaan keikkalavoille, mutta pitkään turhaan.

Armon vuonna 2019 Pääesiintyjät teki vihdoin odotetun paluun lavoille ja mikä parasta myös levylle. Paluunsa jälkeen Pääesiintyjät on julkaissut jo seitsemän singleä ja yhden albumin eli ”Lättähatun paluu”, joka ilmestyi alkuvuodesta 2020. Yhtye on juuri saanut uuden albuminsa äänitykset valmiiksi ja ”Lauluja laitakaupungilta” niminen albumikokonaisus näkee päivänvalonsa 18.2.2022.

Yhtyeen kokoonpano on kokenut pieniä viilauksia sitten ihan alkuvuosien, sillä alkuperäisjäsenet Mika Jokinen (kitara) ja Pete Salomaa (läskibasso) ovat saaneet seurakseen Agentsista tutun laulusolistin Vesa Haajan sekä rumpali Timo Järvisen, joka omaa vahvan taustan monista eri roots-orkestereista

Kulkuri on taas tien päällä!