la 06.11. Pyhäinjysäys

Ovet 19.00-02.00 — Liput 18 € (ennakot)

Pyhäinjysäys, pyhäinpäivän monitaiteellinen tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa Loviisankatu 8:n Pikkuteatterissa ja Ravintola Tirrassa 6.11.2021. Illassa monipuolista livemusiikkia ja kokeellista äänitaidetta sekä visuaalista taidetta. Liput tapahtumaan myynnissä pian. Lisäykset ja muutokset mahdollisia.

www.facebook.com/events/587453862589985

Pekko Käppi & K:H:H:L
Tampereen folkrockshamaanit Pekko Käppi & K:H:H:L täyttävät Pyhäinjysäyksessä Pikkuteatterin upean ja perinteikkään salin jylhin soundein ja tunnelmaa tihkuvin lyriikoin. Käppi yhtyeineen on niittänyt mainetta ja palkintoja niin koti Suomessa kuin maamme rajojen ulkopuolella. Alkusyksystä julkaistu neljäs studioalbumi Aamunkoi on saanut mediassa ylistäviä arvioita ja valittiin julkaisuviikollaan Radio Helsingin viikon levyksi. Pekko Käppi ja kuolleiden hevosten hillittömät luut (K:H:H:L) nähdään Lahdessa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2018.

Vesilinja
Tuusulasta Loviisankadulle saapuva Vesilinja on kuin tuulahdus suomiprogen kulta-aikaa 70-luvulta. Yhtye seisoo vakaasti omilla jaloillaan, mutta eläväisestä äänimaisemasta voi löytää kumarruksia niin Tasavallan Presidentille, Wigwamille sekä Haikaralle kuin myös ulkomaisille suuruuksille King Crimsonille ja Pink Floydille. Kesällä ilmestyneen debyyttialbumin ensimmäinen painos myytiin loppuun muutamassa viikossa. Pyhäinjysäyksessä Vesilinja päättää illan esitykset Tirrassa.

Maurisen Akan Poika
Taidokkaasti folkin, popin ja iskelmän sävelillä tanssahteleva Maurisen Akan Poika on helsinkiläisen Juho Maurisen kaunis ja melankolinen sooloprojekti. Tove Johnsonista ja Dull Anticsista tuttu Maurinen on julkaissut soolona 4 studioalbumia. Pyhäinjysäyksessä kuulemme artistilta Tirran lavalla myös uusia kappaleita.

Abysse Des Âmes
Harhauttavan tyhjyyden eetteri. Lahtelainen trio valtaa Pikkuteatterin jugend rakennuksen improtulla, synkällä, minimalistisella, kilinällä, kolinalla ja suhinalla.

Manala plays Häxän
Lahtelainen Manala-trio säestää improvisoiden legendaarista mykkäleffaa, Häxan (Noita, 1922), pyhäinpäivän teeman merkeissä. Manala esiintyi ensimmäisen kerran Ravintola Tirrassa pyhäinpäivänä 2019 jolloin elokuvana nähtiin ensimmäinen vampyyrileffa Nosferatu.

Valokuvia
Lahtelaisen kulttuurihahmo Jarkko Järveläisen pyhäinpäivän valokuvissa kauneus, kaiho ja kauhu kohtaavat. Mustavalkoisesta kuvasarjasta katsoja voi löytää jotain hyvinkin tuttua ja turvallista, mutta huomata pidemmällä tarkastelulla jonkin olevan vialla.

Drag-esitys
Helsinkiläistynyt Juho Marttinen avaa uuden lehden repertuaarissaan ensimmäisellä drag-esiintymisellään. Marttisen taide leikkii retrolla, maaseudulla ja miehuus kokemuksilla.

Yhteistyökumppani:
Ant Brew