Simon Kempston (sco), Slack Bird, Fairtrad.

To 23.10. klo 21-03

Simon Kempston (sco), Slack Bird, Fairtrad.

  • Tirra
  • Klo 21-03
  • Vapaa pääsy

Ravintola Tirra täyttyy folk-musiikista torstaina 23. lokakuuta, kun arvostetun skotlantilaisen lauluntekijän Simon Kempstonin Suomen kiertue saapuu Lahteen. Mukana banjopunkkia soittava Slack Bird ja maailmanmusiikkia tarjoava Fairtrad. Konserttiin on vapaa pääsy.

www.facebook.com/events/1628708730689586

Simon Kempston on yksi Skotlannin tunnustettavimpia lauluntekijöitä ja johtavia fingerstyle-kitaristeja. Simonin musiikissa englantilaisesta kirjallisuudesta ja matkakertomuksista ammentava kantaaottava lyriikka yhdistyy perinteisen kelttiläisen musiikin, folkin ja bluesin fuusioon, jossa on myös vielä kuultavissa Simonin nuoruusvuosien klassinen koulutus. Hän on esiintynyt ympäri Eurooppaa festivaaleilla ja klubeilla kuin myös radio-ohjelmissakin. Ahkeran kiertävä Simon Kempston saapuu nyt toista kertaa Suomeen.

Slack Bird on jyväskyläläinen folkpunk-kokoonpano, joka sai alkunsa vuonna 2010 yhden miehen sivuprojektina, mutta varsinaisesti aktivoitui myöhemmin loppuvuodesta 2012, jonka jälkeen on ilmestynyt kasetti, kaksi seiskatuumaista ja kierretty yhä enemmissä määrin soittaen keikkoja mm. Yhdysvalloissa, Saksassa ja Loimaalla. Slack Birdin banjovetoisessa folk-musiikissa yhdistyy vanha amerikkalainen kansanmusiikki punkin voimaan ja rosoisuuteen.

FairTrad. on Lahtelainen progefolk/etnopop-yhtye, joka soittaa omaa monipuolista musiikkiaan hyödyntäen erilaisia tunnelmia nauruista itkuun. Neljän nuoren soittajan lavaesiintyminen on eloisaa ja läsnäolevaa, esiintymiskokemusta löytyy niin kahviloista, baareista kuin festarilavoiltakin. Musiikissa kuuluvat erikoiset instrumentit, kuten ukulele-basso ja saha. FairTrad. voitti katusoiton suomenmestaruuden Faces-festivaaleilla kesällä 2013.

www.facebook.com/simonkempstonmusic
www.facebook.com/slackbird
www.facebook.com/fairtradpiste