Liput

Ovelta 10 €

La 22.4. klo 21.00-04.00

Vesilinja, Tavat

  • Torvi
  • Klo 21.00-04.00
  • ovelta 10 €

Torvi täyttyy seikkailullisista äänimaailmoista ja lyriikoista sekä instrumenttien iloittelusta, kun suomiprogen uuden ajan airueet Vesilinja ja Tavat saapuvat Loviisankadulle! Ovet 21.00, liput ovelta 10€. Keikkojen jälkeen diskoillaan!

Vesilinja

Tuusulasta Loviisankadulle saapuva Vesilinja on kuin tuulahdus suomiprogen kulta-aikaa 70-luvulta. Yhtye purjehtii tasaisesti niin levollisilla laineilla kuin kovemmassakin ristiaallokossa ja nappaa yleisön mukaansa seikkailuun! Vahvasti omaan soundiinsa nojaavan yhtyeen musiikista voi löytää myös kumarruksia niin menneille kotimaisille kuin ulkomaisille suuruuksille.
2021 kesällä ilmestynyt nimikkolevy ’Vesilinja’ sekä 2022 ilmestynyt ’Myrskyn Keskellä’ ovat keränneet mairittelevia arvioita sekä pokanneet myyntilistojen kärkisijoja. Myötätuulessa seilaavan yhtyeen musiikista on mainittu mm. ”Ammattimiesten musiikkia, joka olisi hyvin sopinut Love Recordsin katalogiin viisi vuosikymmentä sitten”, ”Vesilinja paljastaa todelliset kasvonsa. Ne kasvot ovat lempeät ja helposti lähestyttävät, mutta silmissä on paloa ja seikkailullisuutta kuten progessa kuuluukin”, ”Sovitusten runsaus kiehtoo – puhaltimet ja analogiset koskettimet hohkaavat lämpöä retroilevaan kokonaisuuteen”.

Tavat

Tavat on Juhani Laineen käsistä lähtenyt hallittu kaaos, jonka hän aloitti noin vuoden jälkeen progerock-yhtye Sammaleesta erottuaan etsiessään uudelleen soittamisen syvintä intohimon liekkiä. Lähtökohtana oli terapiamielessä purkaa mieltä mädännyttäviä patoutumia musiikillisen ilmaisun keinoin vailla taiteellisten lokerointien aiheuttamaa ahtautta. Taiteellisen vapauden tunne osoittautui kuitenkin kangastukseksi, siinä missä Juhani huomasi olevansa sävellyksellisten tapojensa orja.
Marraskuussa 2022 julkaistun nimikkolevyn tekoa väritti myös ymmärrys ikääntyneen ja muistisairauden kourissa kärsivän isän poismenemisestä. Innostusta kuitenkin antoi ajatus siitä, että levy voisi olla ikään kuin viimeinen yhteinen projekti viimeisiä vuosiaan viettävän isän kanssa, jonka käsialaa on levyn kansikuvan alkuperäinen piirros.
Tuoreen yhtyeen toinen keikka ja ensimmäinen Lahessa ja Loviisankadulla.

Tavat livenä:
Juhani Laine (ex-Sammal)
Jan-Erik Kiviniemi (Sammal)
Taneli Manninen
Ami Kajan
Teemu Mononen

Tapahtuma Facebookissa