Tuli&Savu-runoklubi

To 16.6. klo 18-02

Tuli&Savu-runoklubi

  • Torvi
  • Klo 18-02
  • Vapaa pääsy

Nihil Interit ry järjestää kansainvälisen Tuli&Savu-runoklubin Lahdessa, Ravintola Torvessa 16.6. klo 18.00. Klubi on osa samaan aikaan järjestettävää Avoin suomalais-ugrilainen kongressi -tapahtumaa ja lähtölaukaus runoyhdistyksen paikallistoiminnalle Lahdessa.

Klubilla esiintyvät runoilijat Tommi Parkko ja Heikki Saure sekä FairTrad.-yhtye, joka esiintyy Parkon ja Sauren kanssa ja soittaa oman keikkansa. Yhtyeen musiikki on sekoitus progressiivista hypnofolkpoppia ja improvisoitua äänillä fiilistelyä. Erikoiset soittimet, kuten ukulelebasso ja saha sekä puupuhaltimet luovat yhtyeelle ominaisen tunnelman.

Illan aikana Jukka Mallinen esittää suomentamiaan Sergei Zavjalovin ja Sergei Stratanovskin suomalais-ugrilaisiin motiiveihin perustuvia runoja. Virolainen runoilija Jaak Prozes lukee tekstejä juuri ilmestyneestä runokokoelmastaan. Tapahtuma on myös Prozesin Onko Putin vepsäläinen? -kirjan suomennoksen julkistamistilaisuus. Kirjailija esittelee uutta teostaan suomentaja Hannu Oittisen kanssa.

Ravintola Torvessa on myös esillä Heikki Sauren Kirjoituksia maasta -näyttely ja Dadakone-runogeneraattori osallistujien ja yleisön käytettävissä. Kirjoituksia maasta perustuu maassa lojuneisiin paperinpalasiin ja muihin esineisiin, joissa on käsinkirjoitettua tekstiä, numeroita tai kuvioita. Saure on kerännyt niitä yli 20 vuoden ajan.

www.facebook.com/events/605600902930241